Icon

Klanten beoordelen ons 4,8 uit 5 op Trustpilot!

Icon

Inspirerende showroom

Icon

Snel uit voorraad leverbaar

Hoe kies je een bureau?

Hoe kies je een bureau?

Ruben Visser |

Of je nu een thuiswerkplek, kantoorruimte of studeerkamer wilt inrichten, een goed bureau is essentieel. Of het nu gaat om een lange werkdag of het maken van huiswerk, het juiste bureau kan je productiviteit en comfort aanzienlijk verbeteren. Maar met zoveel verschillende bureaus beschikbaar, hoe weet je welk bureau het beste bij jouw behoeften past? In deze gids helpen we je om de juiste keuze te maken door je door de belangrijkste overwegingen te leiden.

Bekijk alle bureaus 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bureau?

Er zijn veel soorten bureaus, elk ontworpen met specifieke functies in gedachten. Compacte modellen zijn bijvoorbeeld ideaal voor kleinere ruimtes, terwijl elektrisch verstelbare bureaus maximale ergonomie bieden. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  1. Is een arbo-gecertificeerd bureau belangrijk voor jou?
  2. Welk formaat bureau heb je nodig?
  3. Wil je een verstelbaar bureau?
  4. Heb je behoefte aan extra comfort?

Laten we deze vragen stap voor stap bekijken.

1. Heb je een arbo-gecertificeerd bureau nodig?

Een arbo-gecertificeerd bureau voldoet aan strenge normen op het gebied van ergonomie, gezondheid en veiligheid. Als een bureau deze certificering heeft, betekent dit dat het bijdraagt aan een goede werkhouding en minder kans geeft op lichamelijke klachten zoals rug- of nekpijn. Bureaus met de NEN-EN 527 norm zijn getest op verstelbaarheid, stevigheid, veiligheid en duurzaamheid. Door te kiezen voor een arbo-gecertificeerd bureau investeer je in je gezondheid op de lange termijn.

2. Wat is het juiste formaat bureau voor jou?

Het formaat van je bureau hangt af van twee belangrijke factoren: de beschikbare ruimte en hoeveel spullen je erop wilt plaatsen. Hier zijn enkele veelvoorkomende formaten:

  • Kleine bureaus (tot 80 cm breed): Deze compacte bureaus passen in bijna elke ruimte, ideaal voor kleine kamers of hoekjes.
  • Middelgrote bureaus (100 tot 120 cm breed): Compact genoeg voor kleinere ruimtes, maar groot genoeg om twee monitoren en andere werkbenodigdheden op te plaatsen.
  • Grote bureaus (140 cm breed of meer): Perfect als je veel ruimte nodig hebt voor meerdere schermen, boeken of andere werkspullen.

3. Wil je een verstelbaar bureau?

Een verstelbaar bureau kan een enorm verschil maken in je werkcomfort. In plaats van een vaste hoogte, kun je de werkhoogte aanpassen aan jouw voorkeur en lichaamslengte. Dit is vooral belangrijk voor het handhaven van een gezonde werkhouding. Er zijn twee soorten verstelbare bureaus:

  • Handslinger: Met een handslinger kun je het bureau handmatig omhoog of omlaag draaien.
  • Elektrisch verstelbaar: Met een druk op de knop verstel je het bureau eenvoudig, wat vooral handig is als je regelmatig van werkhouding wilt wisselen tussen zittend en staand werken.

4. Heb je extra comfort nodig?

Als je veel tijd achter je bureau doorbrengt, is extra comfort geen overbodige luxe. Een zit-sta bureau biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om af te wisselen tussen zitten en staan, wat bevorderlijk is voor je gezondheid en energie. Voor nog meer gemak hebben sommige bureaus geheugenstanden waarmee je jouw ideale werkhoogte kunt opslaan. Dit maakt het schakelen tussen verschillende werkhoudingen snel en moeiteloos.

Conclusie

Het kiezen van het juiste bureau hangt af van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Of je nu kiest voor een compact model voor een kleine ruimte of een elektrisch verstelbaar bureau voor extra comfort, zorg ervoor dat je bureau je werkplek optimaal ondersteunt. Houd rekening met ergonomie, de grootte van de ruimte en het aantal uren dat je achter het bureau doorbrengt. Zo kies je een bureau dat niet alleen functioneel is, maar ook je werkervaring en gezondheid ten goede komt.